Sase cladiri din Romania vor fi celebre

Sase din cele mai importante cladiri cu arhitectura comunista vor fi introduse intr-un circuit cultural european alaturi de alte cladiri din Europa de Sud-Est.

Proiectul ATRIUM (Arhitectura Regimurilor Totalitare din secolul al XX-lea in Managementul Urban, Mitropolia Moldovei si Bucovinei) urmareste sa valorifice potentialul turistic cultural din perioada regimului comunist din Romania si astfel sa atraga un numar cat mai mare de turisti straini.

De asemenea, Mitropolia Moldovei si Bucovinei este partenera in acest proiect alaturi de alti 18 parteneri care provin din 11 tari din Europa de Sud- Est.

Cele sase cladiri comuniste din Romania care vor face parte din circuitul cultural sunt: Palatul Parlamentului, Casa Scanteii, Teatrul National din Bucuresti, Monumentul inchinat Eroilor Neamului din Bucuresti, Complexul Unirea din Iasi si Casa de Cultura a Sindicatelor din Suceava. Iata cateva cladiri care se vor alatura proiectului: Universitatea din Patras, Piata Libertatii din Bratislava, Palatul National de Cultura din Sofia, Piata Revolutiei din Ljubljana si Monumentul inchinat eroilor din Forli. 

“Proiectul ATRIUM deschide o noua oportunitate de a creste numarul turistilor straini, oportunitate de care trebuie sa profitam si pe care trebuie sa o valorificam la maxim”, a declarat Alina Ifrose, Manager de Comunicare in cadrul proiectului.

About Alexa-Alexandra Matei